Εκδηλώσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στη Ρόδο!!!

Το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου και δη του καρκίνου του μαστού, για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες, θα δώσουν για άλλη μία χρονιά, αυτό τον Οκτώβριο, εθελοντικές οργανώσεις της Ρόδου, με τη στήριξη και της δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, που θα συμμετάσχει και η κα Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή αλλά και με την πολύτιμη προσφορά δωρεάν μαστογραφίας σε συμπολίτισσές μας από ακτινοδιαγνωστικά κέντρα του νησιού.

Για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό τον μήνα ο οποίος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου η εντεταλμένη σύμβουλος και Πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής ισότητας του Δήμου Ρόδου, κα Κική Πάττα-Αποστολίδη, η Πρόεδρος του παραρτήματος Ρόδου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Μαρία Κούκουλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου στήριξης καρκινοπαθών Ρόδου κα Μαρία Κρητικού, η εκπρόσωπος του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια κα Καραντάνη καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου “Save an Angel”, κ. Μερκούρης Αρφαράς.

Ξεκινώντας η κα Πάττα είπε ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά στο νησί μας, συνεργάζονται η Επιτροπή μαζί με αντικαρκινικούς συλλόγους «για να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα».

Συγκεκριμένα, το παράρτημα Ρόδου της Αντικαρκινικής, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση εθελοντικών συλλόγων που απασχολούνται με τον αντικαρκινικό αγώνα στην πλατειά Κύπρου αύριο, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι, όπου στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με το παράρτημα Ρομά και το μουσικό σχολείο Ρόδου.

Την ίδια ημέρα, η δημοτική επιτροπή ισότητας διοργανώνει εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ρόδος-Palace, στην αίθουσα Δελφοί, στις 7:00 το βράδυ, με κεντρική ομιλήτρια την κα Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή, γενική χειρουργό, ειδική χειρουργό μαστού, με θέμα ομιλίας «καρκίνος του μαστού: πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία. Μάθε και προφυλάξου».

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Αργυρώς Αγγελοπούλου «μια κορδελίτσα που την έλεγαν Ιππόλυτη», στο οποίο συμμετέχει με σημείωμα προς τη μητέρα η κα Νατάσα Παζαΐτη.

Στη συνέχεια, οι αντικαρκινικοί σύλλογοι, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, «Ροδαυγή», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Ρόδου, η «Φλόγα», ο Σύλλογος στήριξης καρκινοπαθών Ρόδου «Μαζί με δύναμη για τη ζωή» και «Save an angel», αφού παρουσιάσουν το έργο τους, θα τιμηθούν από τον Δήμο Ρόδου, μέσα από την Επιτροπή, για την κοινωνική τους προσφορά. Το ίδιο βράδυ, θα γίνει η φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου σε χρώμα ροζ από τη Διεύθυνση τη Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρόδου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της ενημέρωσης και της πρόληψης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top