Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος – “Δουλεύει για Σένα” – ΡΟΔΟΣ

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την συνέχιση της εκστρατείας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος “Δουλεύει για Σένα” η οποία ταξιδεύει στην Ρόδο από τις 11 ως και τις 15 Ιουλίου 2022.


Λίγα Λόγια για εμάς:

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ηπατικές νόσους. Ο «Προμηθέας» έχει ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για ανθρώπους που ζουν με ηπατικά νοσήματα στο γενικό πληθυσμό και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογος πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2020, ολιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου με θανατηφόρες συνέπειες (830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως), αλλά με σαφώς ελλιπή πληροφόρηση. 

Εκστρατεία – Δουλεύει για Σένα:

Η εκστρατεία έχει λάβει δράση στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Αθήνα, στον Βόλο, στην Βέροια (δείτε εδώ το απολογιστικό βίντεο) το προηγούμενο διάστημα και σειρά έχει τώρα η Ρόδος. Δημιουργήθηκε ένα τηλεοπτικό βίντεο προβαλλόμενο σε πανελλαδική εμβέλεια, ένας ειδικός ενημερωτικός ιστότοπος καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια. 

Η δράση “Δουλεύει για Σένα” στην Ρόδο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου “ΜΑΖΙ” και θα περιλαμβάνει:

1) Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 μεταξύ 10:00 – 14:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου Προμηθέα 211 0122 102 ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και ένας σωστός συντονισμός ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

2) Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενημέρωση ειδικού & γενικού πληθυσμού γύρω από το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και εξέτασης, θα διοργανώσουμε εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ρόδου (στην πλατεία Κύπρου), η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας και προφορική ενημέρωση για τη νόσο σε περαστικούς. 

Το δρώμενο θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και μεταξύ των       ωρών 10:00 – 13:00.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θα είναι μεγάλη μας τιμή να στηρίξετε την δράση αυτή καθώς και την διάχυση της ενημερωτικής εκστρατείας για να γίνει γνωστό στους Δημότες της Ρόδου! 

Η πρόληψη και η ενημέρωση είναι τα απαραίτητα εφόδια στην ζωή μας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top